Barca

Sitter på Barcelonas flygplats. De har wifi här, superb! Hade först tänkt att åka in till staden för jag hade 9 timmar här att vänta, så jag gick och letade och frågade efter förvarings skåp till mitt supertunga handbagage men efter en och en halv timme hade jag inte fått någon framgång så jag bestämde mig för att stanna. Det är ändå en galet stor flygplats så det finns shopping här och en uteplats och även wifi :)
Jag hade ju gått ut genom exit när jag letade efter skåpen så jag va tvungen att gå in igen genom säkerhetskontrollen. Det var inte det lättaste. Jag tänkte att jag va smart som tog ur datan ur väskan och tog av mig sjalen, MEN först bad de mig ta ur datan ur data fodralet. Sen när jag skulle gå igenom fick jag inte ha på mig min tjocktröja, sen så pep jag så en tjej muddrade mig, sen fick jag sätta fötterna på en platta, sen va jag tvungen att köra igenom mina skor genom röntgenmaskinen och sen gå igenom en gång till. Haha.

Det är iaf soligt här så har varit ute och solat ett tag, och nu ska jag se ett avsnitt av glee så tiden kan gå lite :)

Ps. jag blir verkligen jätteglad av alla sms och facebook meddelanden från mina kompisar <3 ville bara att ni skulle veta :) <3

!pronto estoy en mi casa!

Shit assa, imorgon ake jag hem! Ah mitt alskade Sverige! <3
Ska bli sa skont att komma hem till mamma och pappa och syskonen och alla kompisar!
Idag har solen typ kommit tillbaka hit ocksa, men de ar inte lika varmt som det var forra veckan, men sol ar sol.

Sen ar det nagra saker jag har lagt marke till om spañorer
Nar de inte vet vart nagot ligger sager de "det ar inte sa lang, bara rakt fam"
De vill tro att Spanien ar ett perfekt land, innan nar det var kallt sa de att det aldig ar sahar kallt i mars. Sen nar det blev asvarmt sa de att det aldrig brukar vara sahar varmt i spril
De tranar i finklader
Det ar helt sjukt dumt att svara "dime (sag mig/beratta for mig)" i telefon, for da vet man ju inte vem det ar som har svarat. Ok om man ringer till kompisar, men om man ringer till nat foretag eller sa, ska man fraga vem det ar som har svarat i telefonen eller hur tanker dem? Fast annars gillar jag det, for det kanns som att de vill lyssna pa vad man har att saga :)

Nu ska jag och Gisela ut och njuta i solishen och jag vill ga och kolla om H&M har oppnat!

packning

Har börjat att packa lite smått, fast det går inte så mycket frammåt, har bara lyckats flytta alla kläder från garderoben till sängen. Vet liksom inte vart jag ska börja. Men det är iaf dags för mig att inviga spritgömmarfacket i resväskan ;)

Bio

Igår så gick jag och Gisela på bio. Det blev Perdona, pero quiero casarme contigo" som betyder ursäkta, men jag vill gifta mig med dig. Om man direktöversätter, det kan ju va deras frieri replik, jag vet inte. Men jag fattade iaf filmen! Fatta vad glad jag blev! Även om jag inte förstod allt som sas hela tiden så förstod jag det mesta :D :D wiiie!

Än så länge är det sol ute, hoppas det inte kommer regn snart, som det har gjort alla andra dagar!

är det här en jobb dag eller vad?

Eh alltså nyss ringde nån Miguel till mig och ville ha en interju. Jag hade skickat mitt cv till det stället tydligen, och jag låtsades som att jag visste vilka de var. Så vi ska ha en intervju idag på någon calle al casadilla. Tog för givet att det var i granada eftersom jag har skrivit på min ansökan att jag bor här, men nu hittar jag inte denna gata. Men  jag säger alltid ja när jag inte fattar saker, eller så säger jag att jag förstår när jag tycker att jag sagt "cómo?" för många gånger, hehe. Det är inget jag tänker på, det bara blir så. Men aja, ska väl googla lite till och om det inte är i Granada så får han vänta på en tjej som inte kommer att komma. maha!

vilken pers!

Huh! Har precis ringt min chef i Fuengirola bara för att kolla om allt fortfarande är på och om han var okej med att jag kom tillbaka mot slutet av maj. Det var han :) Jag hatar att ringa spañorer, blir typ asnervös och hoppas att jag inte får något svar hehe. Men nu är det skönt iaf när det är gjort, har skjutit upp det hur mycket som helst :P


saknaaaaar!


tomt

nu känns det sådär tomt igen som det gjorde när Anica hade åkt. Christina åkte hem klockan 3 inatt. Så vi hann med en tapasrunda, glass och solsidan :)
Jag undrar när Carmen kommer tillbaka, det är idag, imorgon eller på tisdag. Och jag undrar om det kommer bli skumt för hon är typ besviken på mig, kolla, jag skulle ju ställa fram lunchen till fransyskorna klockan 1 i fredags, så jag och Chris va hemma typ 10 i ett, och då hade fransyskorna väntat utanför dörren i en halvtimme för de hade ingen nyckel. Så de hade ringt sina lärare som ringde till Carmen och var sur på henne. Men sen kom de iaf in och fick sin mat och kom till samlingen och shit. Och typ vid 2 så kom Carmita (Carmens dotter) hit till lägenheten och började tjata om muy mal, muy mal Linda. Och sa att jag bara hade haft ett enda ansvar, muy mal. Och hon vägrade lyssna när jag försökte förklara. Jag hade frågat Carmen om jag behövde vara hemma mellan frukosten och lunchen och då hade hon sagt nej, plus att fransyskorna sa att det inte gjorde något att de behövt vänta. Så Carmita kan ju ta sig, hatar vuxna som kommer och ska lägga sig i saker de inte har att göra med och tror att de vet bättre bara för att de är äldre.
Men jag bryr mig faktiskt inte, är de sura så är de sura, det är inte mitt problem,
jag gjorde det jag skulle göra och jag vet att jag är pålitlig.

Glad påsk!

Idag är det påskafton och alla där hemma letar ägg och äter godis. Jag och Cruiser ska snart gå ut och äta tapas till middag, ska visa henne barlivet. Sen åker hon hem inatt :/

Igår hände lite saker. Först när vi skulle gå och handla kebab så gick det inte komma någonstans för det var en stor prossesion ivägen, när de stannade till ett ögonblick sa jag att vi skulle smita över, men det gick inte komma igenom folkmassan från andra sidan så vi blev fast mitt i paraden och kunde inte komma någonstans. Jag stod liksom med en av de som var med i prossesionen med hans bröst mot min axel och bah vart fan ska vi ta vägen nu?? Sen började de gå så vi fick gå med tills en vakt hade fixat en lucka i publiken så vi kunde komma därifrån. HAHA. Sen på nattklubben blev Chris mobil stulen, jävla ficktjuvjävel som tog den!!



Over and out

Ledig

Hejo! Var ett tag sen jag dkrev, men jag har ju besök från Chris, så har annat att göra ;) Men skolan är iaf slut nu, känns konstigt, tomt liksom. Så det är skönt att jag har min vän här ett tag :) Igår var vi ute och träffade världens jobbigaste spanjor men också världens snyggaste! Det blev en kul kväll/morgon. Juste vi såg också prossesionen som är den största av alla i hela påsken. Och idag var vi på Generalife. Egentligen skulle vi se Alhambra men alla biljetter va slut, de var slut till Generalife också men vi kunde köpa biljetter av en superwoman.
Ikväll blir det filmkväll för jag måste vara hemma för kan inte lämna fransyskorna själva i huset för carmen har åkt iväg. Det var fett fail för vi skulle till mercadona för att handla lite gott men den var stängd och det fanns inte EN ENDA mercadona som var öppten, så vi fick gå till kinesaffären, för alla kinesaffärer har alltid öppet hehe ;)

svårt i skolan

Jag saknar våran gamla klass. Alla utom jag, Gisela och Shoko slutade i fredags så vi 3 fick hoppa in i en annan klass och nu är vi 10 st, det är för många! Och de är 2 veckor framför oss så det är un poquito difícil att hänga med i allt, och det märktes att de var bättre idag när vi skulle läsa upp våra brev vi hade som läxa. Plus att jag hade roligare i våran gamla klass. Fast Mañana är sista dagen i skolan så whatever. Men kan seriöst inte fatta hur lite det är kvar! Gosh! Och ikväll kommer Cruiseeeer hit!! :D :D

Plugga först data sen var det ja,


Jag och min vän B2

Extralektioner

Vi kommer ha extralektioner klockan kvart över fem idag och imorgon för att vi är lediga torsdag och fredag. De är frivilliga men jag känner att jag måste gå, orkar egentligen inte, men...jo jag ska gå, det är bra för mig.

Annars har jag inte sådär übermycket att säga till om just nu, kanske händer något under dagen, vem vet? :)

Ge mig mat!

Jag börjar bli hungrig, ska ju äta klockan 9, och nu är klockan 20 över, vet inte varför Carmen inte har fixat maten ännu...Igår hade hon glömt bort tiden så jag fick säga till, och så åt vi kvart i 10 typ. Och asså jag har ju andra planer för kvällen än att sitta vid datan och vänta på mat!

Hombre que hambre!

sliten ayeh

Heyy! Vet inte vad det är med mig men jag KAN tydligen inte sova för länge. Kom hem typ halv 9 i morse och åt frukost med de nya tjejerna hehe och kom i säng typ 9. Tänkte att jag skulle låta mig själv sova ordentligt, eller ordentligt, men några timmar iaf, så jag satte väckarklockan på 2, sen vakna jag efter ett tag och var säker på att klockan var runt ett, men den var bara 11, så sen somnade jag om en timme till sen somnade jag inte om något mer. Men jag mår piss! Hade ju tänkt att springa idag för det gick så bra igår ojála. Men nae, det får nog bara bli promenix efter lunchen istället. Uff vill inte ha någon mat!

Men det var en kul kväll igår iaf! Vi hittade baren som jag inte fattar hur våran lärare kunde rekommendera till oss för alla killar var 30+ så det blev en drink där sen dissade vi stället och drog till Camborio. Var jobbigt i början för spanjorer verkar inte veta vad egen space är, men sen kom Sam och 2 kompisar till honom så då blev det en aning bättre!

med en gin och tonic i handen

Snart är det påsk!

Assoe, jag försöker hitta ett papper där jag har skrivit upp en fancy bar/nattklubb våran lärare tipsade om. Jag skriver alltid upp deras tips på något av alla de tusenmiljoner papper som jag har i blocket, och sen hittar jag aldrig pappret. Byta taktik kanske?

sen har jag lite mer funderingar

1 vad ska jag ha på mig?
2 vad ska jag göra med håret?
3 vad ska jag ha för skor?

Påsken börjar typ komma igång här också :) Går omkring massa grupper som är utklädda, tror iaf de har med påsken att göra. Jag vill också klä ut mig, hehe! Men imorgon börjar påsken på riktigt, fast det är inte alls som hemma. Inga påskägg eller harar eller hönor och tuppar osv. Det är bara kyrkligt och från och med imorgn kommer det vara massa prossesioner i princip dygnet runt i en vecka, där massa killar går en rutt under en stor sak som väger 4 ton (har jag hört) och bär den. Kan bli intressant, men stackars killar!

mindre än 2 veckor!

Oj, igår var sista dagen att ansöka till högskolan, det tänkte jag inte ens på, fast jag hade redan ansökt så thats okay! Men ändå, shiet! Min plan är iaf att läsa några kurser i höst sen börja på riktigt i vinter, fast är fortfarande inte 100 på vad jag vill, det jag är säkrast på är typ att jag vill gå i Linköping :P

Igår var jag, Gisela, Shoko och Aco på Jesús Christo Superstar, men den var sådär, var typ jätteamatörmässig haha. Menmen, allt jag gör på spanska är bra för övningens skull. Snart ska jag ut och springa, ska bara vänta på att det blir liiiiite varmare..kan ju göra läxan så länge t.ex. :)

Nyduschad!

Jag gillar de 3 fransyskorna mindre och mindre..nu bad de liksom mig hämta glas och knivar, kan de inte ställa sig upp och gå en jävla meter? Okej besticken, för de ligger i en låda, men glasen vet de ju tom vart de är, det är inget jävla hotell!

Hur som helst sk jag ut ikväll! Allessandros/Alejandro/Alex/Greken ska provjobba på Granero så han måste få dit en massa folk, så jag ska dit och bidra!!

xo

33 grader!

NU har jag fatt mitt NIE! Hade jag ftt bestamma hade det gjorts pa en dag, menee nu ar alla myndigheter som de ar. :P En annan bra nyhet ar att jag klarade provet!!!! Vet inte riktigt hu bra det gick for de har ett annat betygsystem, man kunde fa 1-10 och jag fick 7,75, man va tvungen att fa over 5 for att det skulle vara godkant, sa det var val typ ett VG :)
Har markt att jag typ hittar battre i den har staden an hemma, haha, borde nog knalla runt lite mer i Stockholm och inte bara ta buss och tunnelbana till centralen eller hotorget exakt hela tiden ;)

annoyed!

Asså förlåt men jag är inte ett stort fan av franska tonårstjejer. Jag vet att man inte ska generalisera, men av alla små fransyskor som har varit här är det 2 st som har varit snälla, och de var verkligen jättesnälla. Men resten är bara osociala. De kan inte så mycket spanska men de försöker liksom inte ens. Jag frågar vad de heter men de frågar inte tillbaka. Kul! Och det roliga är att vid maten så pratar de franska med varandra, eller nej, de viskar på franska. Jävligt onödigt eftersom att jag ändå inte förstår vad de säger.
Det mest irriterande av allt är att dem (det är säkert dem) har använt slut på min tandkräm! Okej om nån lånar av den nån gång, men om man använder den morgon och kväll under hela vistelsen kan de väl iaf fråga!! GAH!

Obsesión

Provet gick bra idag! :D Är typ säker på att jag klarade minst hälften..kanske lite mer. Så jag lär bli godkänd!! Relieve!! Får reda på betyget imorgon eller i övermorgon, hoppas att det blir högt :)
Våra lärare är fan värda en stooor eloge! De är GRYMMA. Inte bara på att lära ut, men de lär sig även namnen på alla elever på en gång och kommer ihåg dem. Vi fick liksom 2 nya lärare igår och det känns redan som om man känner dem. Och dem gamla lärarna kommer ihåg en. Det är naaaiz

same old same old

Har allt för dålig självdisiplin! Ska göra ett prov imorgon men kan liksom inte plugga. Vet inte varför men det är väl de gamla skolvanorna som sitter i hehe. Men liksom jag borde ta det på större alvar för om jag misslyckas så måste jag lämna tillbaka allt studiebidrag från CSN. Var i parken idag efter skolan med Isabelle (som är tillbaka från Tyskland nu :D) och pluggade, men aa..det är svårt. Men jag måstemåsteMÅSTE klara det imorgon..
Annars då? Jo, jag har flyttat till vardagsrummet nu igen för i natt, imrgon ska jag sova i ett anna rum några dagar...det är 15 pers här nu inklusive Carmen, loco!!


soooooooolglajjjjjjjor!

hombre! Inga mer eftermiddagsklasser

Aye
Idag var sista dagen som jag hade eftermiddagsklass. Har inte så mycket kvar av skolan dock, bara 8 dagar..STÖRT! Kan inte fatta det. För sista veckan är vi lediga torsdag och fredag pga påsk. Men stannar kvar i Granada tills 28. Ska bli gött å komma hem lite :) Och juste detta har jag inte sagt, CHRIS kommer hit!!! :D :D :D HORAY!!! Wonderful! Det passar typ perfekt för de flesta av mina kompisar åker hem i helgen.

I söndags åkte jag och Gisela till Cordoba. Bussen tog 3,5 timmar (vi trodde den skulle ta 2). Hon glömde sin kamera och mina batterier tog slut precis när jag skulle ta första kortet. Oplanerad resa.com. Det var fint där och så men allt som allt gick det på 500 spänn. Något jag INTE hade råd med! Det kändes liksom inte värt det, jag hade hellre ridit en gång till eller köpt den gröna kjolen från Zara som jag har sett, eller ah. Menmen :) På tal om klädaffärer så har det kommit upp en H&M logga på en av de stora gatorna. Sjysst att den typ kommer öppna precis när jag draaaar.

Ikväll kommer det nya små barn hit och imorgon med så då måste jag flytta till vardagsrummet för en natt. ciao

Ta det lungt var det, ja

Hade ju egentligen tänkt att ta det lungt både i torsdags, igår och idag. Men igår gick vi (jag, Gisela, Lisanne och Richard) till ett plaza med massa hippies och drack och sen slutade det med att vi gick runt till lite barer. Och ikväll är Lisannes sista helg så vi ska festa till det i deras lägenhet. Men jag kommer ha morgonklasser nästa vecka så då kan jag ju försöka lägga mig tidigt därför :)

har inte så mycket mer att säga tror jag..ha en bra lördag!

Host host

Jag gick på grillkvällen igår ändå, vi hade en vattenpipa med. Tror inte att det hjälpte min hosta direkt, den är typ värre nu. Skiiiit! Kände inte ens smaken för att jag va förkyld, fett ovärt :P Men men man lär av sina misstag ;)

Nu ska jag göra läxor! puss

vill inte vara sjuk!

Hostmedicinen här är typ så olik Sverigens hosmedicin det går. Hemma smakar den lakrits, här smalar den typ vit choklad. Idag försökte jag igen fixa mitt NIE nummer ochhittade rätt och allt, och sen när jag höll på att fylla i blanketten så säger hon som satt vid disken att det är bättre och lättare om jag fixar NIE sen när jag väl är i Fuengirola och att det inte är någon idé att göra det nu.
Lättare för dig kanske som slipper jobba. FUCK YOU!

Mår inte så bra heller, fortfarande hostig + att jag är förkyld nu också och har ont i halsen, så jag sover inte så bra och är trött också. Eller inte jättetrött, men typ utsliten. Och vi som ska ha grillkväll idag igen, vet inte om jag pallar.


här är jag och Lisanne på ridningen igår hehe ;)

snart börjar skolish.

skolk!

Njedå, jag ska bara inte gå till skolan. Och jag har sagt det till lärarna så de vet :) Jag och Lisanne ska upp till Sierra Nevada och rida. Hoppas det inte är molnigt där uppe bara, det skulle vara lite synd.
Och det är också synd att jag missar skolan för man går igenom så sjukt mycket på en dag! Och efter den dagen tänker typ lärarna att man har lärt sig allt. Det är verkligen effektivitet som gäller här! Men det är bra, har lärt mig så sjukt mycket mer än mina 7 år i Sverige.

Min hosta är inte borta än, alla tror att det är allergi, Carmen, städerskan, lärarna, men det är det inte, jag är förkyld! Så idag ska jag till apoteket och köpa nåt botningsmedel, borde gjort det första dan men jag trodde det skulle gå över.

Tjo flöjt!

And i just can't keep living this way

so starting today im breaking out of this cage

N.I.E

Det ar fan inte latt att vara utlanning. Alla tror typ att man inte fattar. Gick forst till seguridad social och dar kunde jag inte fa det, dar kunde jag bara fa ett kort som jag kommer behova, men jag behover mitt NIE for att fa det. Han sa att jag skulle ga till polisstationen och jag sa at jag redan varit pa 4 stycken, men han bah uprepade att jag skulle ga till polisstationen och be om ett NIE. Liksom vad ar hans problem? Han fa ju lyssna, han trodde att jag hade fragat efter sakerhetskortet pa polisstationen och bah du ska fraga efter NIE och skrev det pa en lapp sa jag gav upp. Tont!

Sen gick jag till en polisstation dar det jobbade en sjukt snygg polis, men han sa att det var pa en annan polisstation jag redan varit pa. Sa jag gick dit igen men det var samma sura gubbe som forra gangen som ocksa inte trodde jag fattade nat typ sa jag gick inte in. Kanske ga dit sen med Annemijn, vi far se.

Har aldrig tankt pa att det skulle kannas sahar och att man skulle bli behandlad som om man inte fattar nagot nar man ar invandrare.

nu maste jag ga upp och mota min kompis som slutar!! puss

regn! :(

Kul att det började regna precis när jag tänkte gå ut! Va tvungen att hämta min tjocktröja. Känner mig lite som en tjuv varje gång jag ska hämta kläder. Bor inte i mitt rum nu, Carmen tar emot så mycket folk så jag måste flytta runt till alla olika rum typ, sov i vardagsrummet 2 dagar, sen 2 dagar i ett annat rum och imorgon ska jag sova i ett annat rum, kommer inte ihåg vilket. Men iaf så har jag kvar alla mina kläder i ett låst skåp i mitt gamla rum där 2 engelska tjejer bor, så jag måste gå in där när de inte är hemma och hämta mina kläder, men eftersom dörren är stängd vet jag aldrig om de är hemma eller inte så jag måste öppna dörren skitförsiktigt innan jag går in, hehe.


Här är en bild från grillkvällen, förmodligen blir det en ny nästa torsdag :D

sommar -11

På ett sätt känns det som om tiden kryper fram här, men samtidigt går allt så SJUKT fort! 25 dagar tills jag åker hem. Ser fram emot det, att bara få träffa alla igen. Fast det kommer bli tråkigt att lämna alla...Fast vi är några som kommer va kvar och jobba, visserligen på olika ställen men alla på costa del sol så de är ganska lätt att resa till varandra :) Och så har vi Gisela som kommer vara i Madrid, inte så svårt att hälsa på henne heller :)

Idag är det mulet, men rätt fuktigt och varmt ändå. Vet inte vad som hände, på en dag blev det typ sommar här. NICE!

Lördag

Jag gillar italienskor. Alla italienskor som har varit här har varit så grymma. Öppna, livliga, roliga, snälla. Saknar Federica och Veronica som åkte igår. Men life goes on! Idag har jag ingen aning om vad som kommer hända, efter lunchen ska jag iaf träna sen hoppas jag mina vänner har vaknat men det tvivlar jag på. :P

Jag trodde inte att jag var trött idag

Sen kom jag till skolan och märkte att det var jag visst. Först fattade jag inte varför flr jag kom ändå i säng typ 2-3 igår och sov till 10. Sen kom jag på att jag hade hosta. Men BBQ kvällen var iaf riktigt lyckad! :D Började tänka på svensk sommar och shit vad jag kommer sakna den.

Idag när jag gick till parken så blev det aldrig grönt när jag skulle gå över vägen fast bilarna står stilla så jag tänkte gå över ändå, och självklart kommer det precis då 2 poliser på motorcyklar som var lite dolda och bad mig vänta på grönt ljus, haha.

ikväll blire party party med några spanjorer vi träffade på krogen förut. Tror iaf att vi ska träffa dem, det är Lisanne som håller kollen hehe, men något skojsigt blir det iaf ;)

Inte lätt

Våran lärare måste skämta! Våran läxa är att argumentera för att Spanien ska vara en republik. Det kan jag ju inte ens göra på svenska, jag kan INGET om hur det var när Spanien var en republik. Mitt första argument är liksom "Spanien har inte varit en republik på 75 år. Det är nästan 100 år så de borde pröva något nytt. O sea."

Men det viktigaste är väl att jag skriver något, hoppas och tror jag. Men vi har iaf en halvtimmes rast efter första lektionen så då kan jag kolla lite vad de andra har skrivit :)

Nu ska jag ut och träna, eller träna och träna, jag är skithostig så har typ inte kunnat sova så bra de 2 senaste nätterna, så jag ska bara ut och gå och kanske göra lite styrka också...

RSS 2.0