jag alskar madrid!

Madrid ar helg galet! Alskar det har stallet.
Kanner mig lite skakig, kan nog bero pa att jag har sovit typ 3 timmar de senaste 3 natterna, och inatt komme rjag nog inte hinna sova alls omjag inte somnar pa bussen. Men det ar det vart, assa fan vad kul vi har har! Jag och Gisela har varit fett duktiga som har hunnit med massa saker, och besokt typ allt man borde nar man ar har. Idag ska vi till Santiago bernabeu, fotbollsstadion. Det ar nog mest jag som vill dit, hehe. Men igar var vi faktiskt pa museo del prado vilket jag inte tyckte var sa jattekul, men man ska ju ha varit dar sa. Och jagoch Gisela tappade bort varandra vilket gjorde det annu trakigare, sa jag gick bara till alla masterpieces, vilket iof var ratt manga. Orkade inte ga och kolla i alla rum, jag ar anda inte sa intreserad av konst. Men som sagt ar det ett stalle man ska ha sett nar man ar har.
Kanns lite trakigt att aka hem idag, det ar sa sjukt kul att festa har och jag har traffat sa manga roliga manniskor!! Men aja, life is life, shalalalalaaa

see you soon!

mitt huvud!

Det här är andra gången sen jag kom hit so jag har ont i huvudet. Harju typ aldrig det hemma :(
men nu ska jag till la escuela iaf!

Vamos a Madrid!

Fredag igen!
Lägen heten stinker verkligen killparfym för Peter (en av mina housemates) måste typ dränka ner sig i det. Det luktar fan inte gott om jag får säga det själv.

Ikväll ska det festas, fast jag känner på mig att det inte är en bra idé för imorgon 20 över 6 måste jag ta bussen till buss stationen för jag ska till MADRID! :D :D Men man kan ju festa lugnt :) Ni kommer hur som helst inte höra åt från mig i helgen eftersom jag inte tar med mig dataaan, men hoppas alla har en lyxig helg! <3


hm!

Det var rätt intressant igår när vi satt i parken i solen. Shoko sa att i Asien (självklart inte alla, men) vill vara vit och inte brun.  Det är typ fint för att man ser ömtålig ut, som porslin. Jag kan inte fatta det, de sminkar sig vita för att det är fint. Kan inte fatta det. Helt tvärt om emot i sverige och typ övriga Europa där alla vill vara bruna och använder brun utan sol och shit. Och om man vill vara vit är det ju bara att inte vara ute i solen, hur lätt som helst. No comprendo!
Jag tror att alla vill vara bruna innerst inne, de vet bara inte om det själva.

here we go again...

skulle inte ha något emot att sova, men vad gör man inte för att ha lite kul.. ;)

Till lina

Sag att lill lajn hde kommenterat med lie fragor.
For det forsta sa ska vi ng inte till Marocko langre :( De var skitkrangligt att ta sig dit och sen sa ar det lite upproriskt dar nu efter att Mubarak avgick. Haha kolla vem som har koll pa nyheterna ;)

Och dansen: Varje torsdag ha vi en danslektion i sevallana, som ar en flamenco iknande dans. Men vi har int kommit sa langt an, bara lat oss grundsegen. Oh det ar svart att hanga med efter svangarna.

Idag kommer det en tyska till huset pa 28 ar. H, Hillary och Alexa (engelskorna som bodde hos oss) har akt hem nu, saknar dem! Hoppas mrs tyskland ar snall.

Ikvall ska vi ut igen! :D Va ute i sondags och igar med. Imorse tankte jag att jag skulle stanna hemma ikvall, men nu ar jag ju inte trott langre so why would i?

Jag och isabelle ar helt sjalva i skolan, det a faktist ratt nice, mycket lugnare och skonare sa :)

det var allt for denna gangen hej!

det var alldeles för länge sen

Nu då?
Kom precis hem från en hamburgarelunch. Idag har jag varit på en marknad, köpte en ring för en hel euro. Den var jättefin! :) Hade gärna hittat nåt mer men det gjorde jag inte, så bussresan blev dyrare än själva köpet, värt!
Har ont i huvudet, har inte druckit nåt på hela dagen, nu tänkte jag gå till parken och springa och hoppas att det gör saken bättre.

Adios!

oui

Idag har jag varit i Almuñeca, som är en liten by vid kusten. Önskade att Granada också låg vid kusten!
Vi åt lunch på en restaurang där det jobbade en jättesnygg kille och han gav oss lite extra-tapas!
Sen gick vi till en fågel/kaktus jardín, sen gick vi upp på ett berg och sen blev det hem till Granadis. Och här träffade vi på en kille som kunde lite svenska och därför tog med oss in på en bar. Men vi hann inte vara där så länge för jag var tvungen att hinna hem till middagen.
Nu skulle vi egentligen ut, men alla är trötta, så det blir en lugn kväll i G:s lägenhet istället :( Men tar igen det i veckan, på måndag ska jag ut med engelskorna för det är deras sista dag, och på torsdag, då med :P
Idag har det kommithit en engelsman på 32 bast, jag trodde det skulle var en tysk, men icke. Fast han äter lunch här och inte middag så han hade gått ut när jag kom hem. Men jag hoppas han är ungdomlig!

i was thinking 'bout us

Igår åkte fransyskorna hem, och idag kom 3 engelskor. Det här börjar bli ett dagis. Haha nä nu överdrev jag lite, engelskorna är bara 1 och 2 år yngre än mig, och de var skitroliga. Italienarna också. Synd bara att de stannar så jäkla kort tid :( Fast jag får sällskap av 2 tyskar sen, en 30 årig kille och en 28 årig tjej...

Idag stekte jag och Gisela hamburgare till lunch, det var fett gott med nåt lite svenskt :) Sen var det baile för hela slanten. Våran danslärare är jättekort och gullig och bara pratar på och ingen fattar vad hon säger ;)




tengo hambre

Shit vad hungrg jag ar! Har inte atit nan lunch idag, men sa kan det bli ibland. Efter skolan gick vi till ett fik och drack varm choklad och skrev en lat som va laxan. Chokladen har ar ine som den hemma, den var liksom tjock. Gottie! :D Sen blev det en rejaaaaal schopingtur!

Ikvall blir det utgaaaang! :D

:)

nu har tröttheten kommit ikapp mig. Ikväll ska jag nog lägga mig tidigt, eller hyfsat tidigt. Det regnar ändå, skitväder! Sitter i vardagsrummet som faktiskt är helt okej varmt och kollar på nåt spanskt program och försöker förstå. Men när jag väl hör en mening måste jag tänka för att förstå vad den betyder, och då missar jag det de säger sen, men snart så :P
tycker lite synd om alla italienare som bara ska vara här den här veckan när det är så dåligt väder, men de har det iof rätt skönti italien med.


i cant stand the rain

Idag börjar vi klockan 3-7, för igår kom det ett busslast med italinare som ska gå i skolan här en vecka. Men det är som tur är bara imorgon vi har lektioner på eftermiddagen. De 2 italinarna som kom hit igår va iaf mycket roligare och pratgladare än fransyskorna :) Fast jag kommer inte ihåg namnet på nån av de andra typ, för alla hade svåra namn, men jag får la fråga.
Vad ska man göra tills klokan 3 då? Vågar inte ens dra upp rullgardinen ifall att det skulle regna, som det gjorde igår kväll

.

På söndagar finns det typ nada att göra här för allt är stängt. Det är någon sorts vilodag. det är un poco de tråkigt, men jag och Gisela ska kanske gå till ett biljardställe vi har hittat (inte för att jag någonsin har spelat det) ikväll och spela :)
Jag har nog fått färg idag i ansiktet, för vi gick till ett café och gjorde våran läxa. Det tog typ 3 timmar för mig att få ihop en berättelse på lite mer än en A4. Bra jobbat hehe.

Idag kommer det en liten italienare hit. Igår kom det 2 fransyskor. De är bara 15 och inte så himla jättesociala av sig. Men det kanske är för att de inte kan språket så bra, men man kan ju alltid försöka tycker jag :P

nu ska jag prata med min älskade syster, så hörs!

trött!

hade ju tänkt ta det lite lugnare igår kväll, men så blev det inte, kom i säng vid 7 imorse och gick upp 10 för att äta frukost, fast gick och la mig och sov en timme till tills jag väcktes av Gisela, vi ska ut i solen och plugga, yippie.

Hörde världens töntigaste låt igår. Den gick såhär "yo no quiero agua, yo quiero bebida" det betyder alltså jag vill inte ha vatten, jag vill ha dricka. Hur jävla töntigt som helst, det är väl deras version av bira bira bira, bärs bärs bärs! typ. Men står de ens för det de säger?

hasta luego!

fredag

Sitter och väntar på ett telefonsamtal. Jag och Shoko var på resebyrån idag för att få hjälp med våran Marokko resa men de var så sjuuuukt sega som vi kom verkligen ingen vart alls, och vi blev tvugna att gå för att hinna tll skolan klockn 7, så han som försökte hjälpa oss tog mitt nummer och ska ringa om typ 10 min. Det blir nog dubbelt så svårt att förstå något på telefon.

Idag på sista lektionen gick vi igenom hurman ger komplimanger, och då sa Ramon (läraren) Linda es muy inteligente. Sen la han till att det bara var ett exempel, inte sanningen. Hah, visst! ;)

Ikväll så ska vi ut och gå runt på massa barer, för det är Linys sista helg, hon åker hem på söndag tror jag det är. Tror att det är rätt många som ska med, kul! :)

nevertheless

Har precis sprungit fram och tillbaka mellan mitt rum och köket för att försöka vara så effektiv som möjligt. Jag är inte trött idag så just därför går jag inte ut, utan jag lägger mig tidigt i sängen så att jag är superpigg till imorgon! :D wihoooo! Jag har nu fått ett täcke till min säng. Mycket skönare och varmare än de 7 filtar jag hade innan. De var inte ens varma utan jag försökte värma hela kroppen med min påse med hett vatten i. Men nu behöver jag inte frysa när jag sover, vilken lyx!

har lite flashbaxks till mina första dagar här, då satt jag nämligen också på sängen och pratade med Elin på facebook ;)

why dont you give me a call?

Grattis Shoko som fyller år idag!! :D :D

Telefonen ringer här hela tiden. Vet inte om jag ska svara eller inte, men det borde ju inte vara mitt ansvar + att jag vet inte ens var telefonen är. Min telefon har ocjkså ett missat samtal och en inspelning som jag typ inte kan lyssna på.
Och så måstej ag fixa med min telefon. Jag harju ett spankst nummer, och en kvinna sa till mig när vi gick och köpte Isabelles telefon att med mitt kontrakt så måste jag betala 6 euro varje månad. Så jag gick till The Phone House och där sa en kille att jag bara behöver ringa 622 och säga tarifa 0. Men jag tänkte gå till Yoigo (min operatör) butiken och fråga sen. För nu har de siesta.

Ska ta och göra lite på min läxa nu innan ich och isi ska träna HÅRT.

First buy

Igår köpte jag mitt första klädesplagg här, ett jättefint linne :D Det var svart, precis den färgen jag egentligen ville undvika, men det ser inte ut som något annat jag har så de är ok ;)
Que mas? Våran nya lärare Ramon är jättebra. Vi får prata en massa. Det är precis det jag behöver öva p. Jag kan skriva och jag vet för det mesta vilket tempus och hur jag ska böa orden och så. Och när jag skriver så har jag tid att tänka hur jag ska skriva. Men när jag pratar hinner jag inte tänka, så jag bara säger, och det kommer oftast ut i helt fel ordning, men det är la bara att öva! Ciao!


min finfina topp :D

åäö

ääääääntligen!! :D pappa hjälpte mig med att fixa datorn via telefon, det blev en dyr fix, men värt det :)
Jag längtar efter den svenska maten! Har redan bestämt vad jag vill ha när jag kommer hem: köttfärssås och spagetti <3 Men det är ju spännande att få pröva spansk mat också som paella, tortilla och massa sånt. Igår t.ex. fick jag en fisk. Den låg med huvud och allt på min tallrik, jag trodde inte det var sant men det var det.
Nu ska jag iväg till en intercambiobar, see you!

clase

Gjorde bort mig lite 2 ganger idag, men de va inte sa farligt, mest kul. Vi skulle fraga varadr fragor, och da var det en tjej fran Ryssland som hde varit i Sibyrien eller Syrien, kommer inte ihag och jobbat. Da fragade jg om de kunde prata ryska dar, och tydligen ligger det i Ryssland vilket alla andra visste. Hinne inte skriv andra saken for vi borja nu!!

Domingo

Imorgon är det måndag igen. Men det gör inget :)
Har varit här en vecka nu. Det känns som mycket längre! Jag har gjort så mycket och det har hänt så mycket, b :) Meåde bra och dpliga sake. Men jag är säker på att nu efter den första veckan så kommer resten av veckorna bara flyga iväg.
Carmens familj var hos henne idag. De var jätte många! Men jag va bara hemma en snabbis och tittade förbi för att hälsa på dem, kände att jag borde göra det. Men när jag ska prata får jag aldrig fram orden, och jag säger fel tempus och person och allt, även fast jag egentligen kan. Men jag måste tänka innan jag pratar men jag hinner inte göra det innan jag öppnar munnen. men snart så borde det gå ;)

Jag blev fett stolt över mig själv idag som hittade till en bar som jag hade varit på en gång innan där vi ville äta tapas. Jag visste i´nte hur man skulle gå, men kände typ igen mig allt eftersom. yes yes yes!

Idag har jag även solat lite grann för det var jättevarmt, och jag och Gisela hittade grymmaste youghurtglass stället. Dit ska vi igen! Och så hittade vi universitetsområdet och där fanns det fler i våran ålder. Frågan är bara var de brukar hänga på kvällarna, tåls att ta reda på!

fredag hela veckan

Det känns faktiskt som om de är helg varje dag här. Bara det att vissa av helgdagarna går man i skolan. Carmen sa att jag snart kommer gå ut varje dag. haha, vi får väl se ;)

no, we are just going to drink

haha skön kommentar! killen måste trott att vi va alkolister, men det var ju sant..

Sitter hos Gisela, så i det här inlägget får ni å,ä och ö ;)

Idag har jag varit i skolan, efter det gick jag, Choko och Niklas till lite olika barer och åt tapas. När man beställer en dricka på en bar här får man en tapas :D På den första baren satt det massa spanjorer och drack öl, så jag kände mig tvungen att ta något lite coolare än juice. Sen gick jag hem, lämnade väskan och gick och mötte Isabelle och vi gick i lite olika affärer :) sen va det clase cultura och sen jick jag, I och G och köpte lite saker för att göra egen Tinto de verano, som jag och Gisela sitter och dricker nu, den blev god, lite starkare än den vi fick på krogen i onsdags men det gör ju inget.

Lite senare ska vi till nån park där folk samlas och dricker, sen ska jag och I vidare till en krog som ligger muy muy lejos. Får försöka dra med lilla G också, men nu ska jag inte sitta vid datan mer idag, ha det!

pusshej

alla klaser har en

- som ar kompis med alla
-som ar helt sjukt trogfattat
-besserwisser som de flesta stor sig pa

porque!?!?!

vad lessen jag blev nu :( Min data funkar typ inte langre. Den kan inte lokalisera min anvandare elle nat i den stilen! Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiss!!!! Men jag later den ladda nu medn jag ar p lektion sa kanske den funkar sen. Hoppas! Den mste det. Nar den laddar sa tar den typ all el fran mitt rum, foor lampan och elementet slutade helt plotsligt att fungera. Det borde funka nar jag ta ut datorsladden. Hoppas det, for jag vill inte sga till Carmen att nat annat har gatt sonder igen. I sa fall vantar jag kanske nagon vecka med att beatta det s hon inte slutar tycka om mig :P

nu har jag nog redan borjat sa maste kila! puss

pinsamt!

Imorse hade jag sönder en av carmens saker som hängde på väggen. Jag letade efter lampknacken i mörkret och så hade jag ner den med handen! Usch! Så jag drog mig typ för att gå hem, jag och Gisela satt på ett kafé och drack cocca cola och tapas (till skillnad från alla spanjorer som dricker martini) och jorde läxan ett bra tag.
Fast när jag kom hem gjorde det som tur var inget :)
Och i skolan idag när jag frågade hur en sak stavades, så fattade läraren typ min fråga fel, och vi fick värsta genomgången om hur man stavar olika ljud beroende på vilken vokal det är och så. haha!

Nu ska jag sova siesta så jag orkar vara uppe natten lång och festa! :D

pinsamt!

Imorse hade jag sönder en av carmens saker som hängde på väggen. Jag letade efter lampknacken i mörkret och så hade jag ner den med handen! Usch! Så jag drog mig typ för att gå hem, jag och Gisela satt på ett kafé och drack cocca cola och tapas (till skillnad från alla spanjorer som dricker martini) och jorde läxan ett bra tag.
Fast när jag kom hem gjorde det som tur var inget :)
Och i skolan idag när jag frågade hur en sak stavades, så fattade läraren typ min fråga fel, och vi fick värsta genomgången om hur man stavar olika ljud beroende på vilken vokal det är och så. haha!

Nu ska jag sova siesta så jag orkar vara uppe natten lång och festa! :D

amigos

Jag börjar komma in i den spanska tids zonen, lägger mig senare och senare för varje dag.

lite updates från spanien då!


Jag har det bra här, men jag fryser som en kotte! Det är inte som hemma, då när man fryser så kan man längta till att komma in, men det blir liksom inte varmare när man kommer in. Sitter och gör läxan, till skillnad från igår, den ena läxan gjode jag på kvällen tack vare Elin där hemma, och den andra gjorde jag imorse en kvart innan jag skulle gå. Lyckades även komma försent för jag tänkte ta den andra väge till skolan som jag tydligen inte hittade, eller jag kom egentligen inte försent, kom prick 9, men de hade redan börjat. Same old, same old! ;)

Carmen som jag bor hos är jättesnäll. Hon tyckte jag åt för lite frukost så imorse hade hon lagt upp massa brödskivor som jag skulle äta, haha. Frukosten består typ av baugette med olivolja på, men de är gott :)

Snart så ska jag ut och möta Isabelle så då ska vi hitta på något kul, och imorgon blir förmodligen första utgången i Espana!!!!!!!!! :D

brasos

RSS 2.0